Malzemeler:
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 L tavuk suyu
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- 2-3 yemek kasigi tel sehriye
- Tuzlu sebze çesnisi, karabiber
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 L tavuk suyu
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- 2-3 yemek kasigi tel sehriye
- Tuzlu sebze çesnisi, karabiber
Hazirlanisi:
1. Unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
2. Üzerine süzülmüs ( = tortularindan arindirilmis) tavuk suyunu ekleyip çirpma teliyle karistirin
3. Kaynamaya baslayan çorbaya kremayi, tel sehriyeyi, tuzlu sebze çesnisini ve karabiberi ilave edip kisik ateste karistirarak 10 dakika pisirin
4. Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
2. Üzerine süzülmüs ( = tortularindan arindirilmis) tavuk suyunu ekleyip çirpma teliyle karistirin
3. Kaynamaya baslayan çorbaya kremayi, tel sehriyeyi, tuzlu sebze çesnisini ve karabiberi ilave edip kisik ateste karistirarak 10 dakika pisirin
4. Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder