13 Mart 2024 Çarşamba

SOGANLI ARNAVUT BÖREGI



Malzemeler:
Hamur için:
- 600 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar ilik su

Bezeleri açmak için karisim:
- Un

Ara katlari için yag karisimi:
- ½ su bardagi ayçiçek yagi
- 150 gr tereyagi

Iç harci için:
- 5 adet büyük boy sogan
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir yogurma kabina alip yumusak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp 20-30 dakika oda isisinda dinlenirin
2. Iç harci için soganlari yemeklik dograyin ve yagda soteleyip baharatlarini ilave edip sogumasi için bir kenara alin
3. Dinlenen hamuru 32 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Bezelerin ilk 20 adetini unlu tezgahta tabak büyüklügünde açin
5. Hamurlarin arasina eritilmis yag karisimi sürerek üst üste dizin
6. Kalan 12 adet bezeyi de ayni sekilde yapin
7. 20 katli hamuru bir merdane yardimiyla tepsinizin büyüklügünde açin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye yerlestirin
8. Üzerine hazirladiginiz harci yayip 12 katli hamuru da ayni sekilde açip üzerine kapatin
9. Böregi dilediginiz sekilde dilimleyin ve tekrar yag karisimindan bir miktar sürüp önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder