Malzemeler:
Et için:
- 1 kg kontrafile
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz, karabiber
Et için:
- 1 kg kontrafile
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz, karabiber
Patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Sütlü ispanak icin:
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi süt
- Tuz
- Karabiber
Sos için:
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi un
- 200 ml krema
- 300 ml süt
- Bolca karabiber (ortakalama 1 yemek kasigi taze ögütülmüs)
- Tuz
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi un
- 200 ml krema
- 300 ml süt
- Bolca karabiber (ortakalama 1 yemek kasigi taze ögütülmüs)
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
1. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
2. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
3. Sütlü ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
4. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
5. Sütü ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
6. Et için etleri tuz ve karabiberle tatlandirip sicak tavada kizartin
7. Her bir tarafini 2 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
7. Her bir tarafini 2 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
8. Sos için unu yagda kavurun
9. Un kokusu ciktiktan sonra kremayi, sütü ve karabiberi ekleyip cirparak sosun kivcam almasini saglayin
10. Bütün yemekler hazir oldugunda dilediginiz gibi tabaklayip servis edin
10. Bütün yemekler hazir oldugunda dilediginiz gibi tabaklayip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder