Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patlican
- Kizartmak için sivi yag
- 4 adet büyük boy patlican
- Kizartmak için sivi yag
Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için: dilimlenmis domates + biber
Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina patlicanlari dizin ve üzerine kiymali harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sehriyeli pilav ve cacik ile servis edin
1. Patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina patlicanlari dizin ve üzerine kiymali harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sehriyeli pilav ve cacik ile servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder