28 Eylül 2025 Pazar

FASULYELI BÖREK (RUMELI USULÜ)



Malzemeler:
- 1,5 kg taze yufka
- 500 gr kuru fasulye
- 1 cay bardagi ayçiçek yagi
- 4 yemek kasigi tereyagi
- Tuz
- Su

Hazirlanisi:
1. Aksamdan fasulyeleri islatin ve ertesi gün suyunu süzüp taze su ekleyin
2. Fasulyeler pisene kadar tuzlu suda kaynatin ve pismis olan fasulyeleri sogutun
3. Büyük bir tepsiye biraz ayçiçek yagi dökün ve güzelce yaglayin. Yaglamis oldugunuz tepsiye önce bir adet yufka koyun ve üzerine biraz yag gezdirin
4. Daha sonra üzerine haslanmis fasulyeleri serpip tekrar yufka yerlestirin
5. Bu islemi yufkalar bitene kadar tekrarlayin
6. Sonuncu yufkanin üzerine yagdan ve fasulyenin suyundan gezdirin. Suyunu güzelce yaydiktan sonra dilimleyip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pismeye birakin
7. Pisen böregi biraz dinlendirdikten sonra ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder