Malzemeler:
- 1 kg domates
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 adet büyük boy sogan
- 4 dal taze kekik
- Tuz, karabiber
- 5 su bardagi soguk su
- 1 kg domates
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 adet büyük boy sogan
- 4 dal taze kekik
- Tuz, karabiber
- 5 su bardagi soguk su
Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sogani, sarimsaklari ve domatesleri yaginda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Soguk suyu ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
4. Pisen domates çorbasindan blenderdan geçirin ve süzgece alip süzün
5. Bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin, biraz dinlendirdikten sonra (istege göre rendelenmis kasar peyniri ile) sicak servis edin
1. Iri dogranmis sogani, sarimsaklari ve domatesleri yaginda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Soguk suyu ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
4. Pisen domates çorbasindan blenderdan geçirin ve süzgece alip süzün
5. Bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin, biraz dinlendirdikten sonra (istege göre rendelenmis kasar peyniri ile) sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder