Malzemeler:
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet havuc
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
Köfte için:
- 250 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
- 250 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Yemek için soganlari ve havuclari dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sicak suyu ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin ve minik toplar yapip yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi dinlendirdikten sonra bulgur pilaviyla sicak servis edin
1. Yemek için soganlari ve havuclari dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sicak suyu ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin ve minik toplar yapip yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi dinlendirdikten sonra bulgur pilaviyla sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder