Malzemeler:
Kek için:
- 150 gr tereyagi
- 200 gr toz seker
- 3 adet yumurta
- 250 gr un
- 10 gr kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 6 yemek kasigi süt
Kek için:
- 150 gr tereyagi
- 200 gr toz seker
- 3 adet yumurta
- 250 gr un
- 10 gr kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 6 yemek kasigi süt
Arasi için:
- 3 adet seftali
- 1 yemek kasigi misir nisastasi
- 1 yemek kasigi toz seker
- 3 adet seftali
- 1 yemek kasigi misir nisastasi
- 1 yemek kasigi toz seker
Crumble için:
- 38 gr soguk tereyagi
- 90 gr un
- 45 gr toz seker
- 50 gr toz badem
- 1 yemek kasigi süt
- 38 gr soguk tereyagi
- 90 gr un
- 45 gr toz seker
- 50 gr toz badem
- 1 yemek kasigi süt
Hazirlanisi:
1. Kek için tereyagini ve toz sekeri bir kabin içine alip tereyagi beyazlayana kadar mikserleyin
2. Teker teker yumurtalari ilave edip mikserlemeye devam edin
3. Son olarak elenmis unu, kabartma tozunu ve sütü ekleyip hepsini homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin ve kek hamurunu önceden yaglamis oldugunuz bir kaliba aktarin
4. Hamurun üzerini ince kiyilip nisasta ve sekerle karistirilmis seftali dilimleriyle kaplayin
5. Keki 20 dakika kadar önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin
6. Üzerindeki crumble için bütün malzemeleri bir kabin içine alip bir çatal yardimiyla hepsini iyice birbirine karisacak sekilde çirparak karistirin
7. Firinda 20 dakika pisen keki firindan çikarip hazirlamis oldugunuz bu harci üzerine çimdik çimdik bölüstürün ve tekrar firina verip içi pisip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin ( = yaklasik 20 dakika)
1. Kek için tereyagini ve toz sekeri bir kabin içine alip tereyagi beyazlayana kadar mikserleyin
2. Teker teker yumurtalari ilave edip mikserlemeye devam edin
3. Son olarak elenmis unu, kabartma tozunu ve sütü ekleyip hepsini homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin ve kek hamurunu önceden yaglamis oldugunuz bir kaliba aktarin
4. Hamurun üzerini ince kiyilip nisasta ve sekerle karistirilmis seftali dilimleriyle kaplayin
5. Keki 20 dakika kadar önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin
6. Üzerindeki crumble için bütün malzemeleri bir kabin içine alip bir çatal yardimiyla hepsini iyice birbirine karisacak sekilde çirparak karistirin
7. Firinda 20 dakika pisen keki firindan çikarip hazirlamis oldugunuz bu harci üzerine çimdik çimdik bölüstürün ve tekrar firina verip içi pisip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin ( = yaklasik 20 dakika)
8. Pisen keki sogumaya birakin ve dilimleyip servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder