Malzemeler:
- 2 adet galia kavunu
- 1 s.b. pirinç
- 200 gr dana kusbasi
- 2 y.k. kus üzümü
- 1 adet küçük sogan
- 1 ç.k. tarçin
- 1 ç.k. yenibahar
- Karabiber
- Tuz
- Sicak su
- Bir tutam maydanoz
- 2 y.k. ayçiçek yagi
*Sosu için:
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Kavunlari ortadan bölün ve temizleyin
2) Iç kisimlarini biraz oyduktan sonra alt kisimlarini düz kesin ki tencereye yerlestirince düsmesinler
3) Ayri bir tavada ince dogranmis sogani, hafif haslanmis etlerle yagda kavurun
4) Üzerine pirinci, üzümleri ve baharatlari ilave edin
5) Son olarak biraz su ekleyip pirinçler biraz diriligini kaybedene kadar pisirin
6) Elde ettiginiz harci kavunlara bölüstürün ve tencereye dizin
7) Kavunlarin yarisina gelecek sekilde tuzlu su ilave edin ve tencerenin agzi kapali bir sekilde pismeye birakin
Afiyet olsun :)
26 Ağustos 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder