Malzemeler:
• 2 kg domates
• Tuz
• 2 s.b. sıvı yağ
• 3 y.k. balsamik sirke
• 2-3 diș sarımsak
• 1 t.k. tuz
• 1 t.k. pul biber
• 1 t.k. kekik
• 1 t.k. kuru maydanoz
• 1 t.k. kırmızı toz biber
Hazirlanisi:
2 kilo domates alıp ortadan bölün ve bir telin üzerine serin. Yaklașık 2 gün günește kuruttukten sonra üzerlerine tuz serpin ve kurutmaya devam edin. Ara sıra ters çevirin ve iyice kurumalarını bekleyin. Kuruduktan sonra yaklașık 15 dakika sıcak suda bekletip süzün. Bu ișlemi iki kez yaptıktan sonra domatesleri süzüp kapaklı bir kabın içine alın. Ayrı bir kabın içine sıvı yağ, balsamik sirke, tuz, pul biber, kekik, kuru maydanoz ve kırmızı toz biber alıp iyice karıștırın. Bu karıșımı domateslerin üzerine döküp kapağını kapatın ve buzdolabında kullanacağınız zamana kadar bekletin.
NOT: Bu kuru domatesleri salatalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
15 Ağustos 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder