30 Ağustos 2015 Pazar

DARK CHOCOLATE CHIP RASPBERRY BANANA CUPCAKES (bitter çikolata parçacikli, frambuaz ve muzlu cupcakeler)

>> Kekin tarifini 'DARK CHOCOLATE CHIP RASPBERRY BANANA MUFFINS' olarak bulabilirsiniz << 

>> Simdi size üzerindeki 'MERINGUE FROSTING' diye adlandirdigimiz kremasinin tarifini verecegiz <<

Malzemeler:
- 3 adet yumurtanin aki
- 150 gr toz seker

Hazirlanisi:
1) Yumurta aklarini sekerle birlikte metal bir kabin içine alin ve ocagin üzerinde kisik ateste bekleyen, içinde sicak su olan bir tencerenin üzerine oturtun (bu teknigin adina 'au bain-marie' veya 'bain-marie usulü' denir)
2) Elinizle bu karisimi toz seker tamamen eriyene kadar ve karisim vücut isinizdan biraz daha sicak olana kadar karistirin
3) Isinip sekeri tamamen eriyen karisimi baska bir kabin içine aktarin ve (elektrikli çirpacak veya standmixer ile) kalin kar haline gelene kadar çirpin
4) Hazir olan meringue frosting'i önceden hazirlamis oldugunuz keklerin üzerine dilediginiz gibi sürüp süsledikten sonra soguk servis edin

NOT: Meringue frosting'in raf ömrü ortalama 24 saattir ve mutlaka buzdolabinda saklanmalidir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder