30 Ağustos 2015 Pazar

DARK CHOCOLATE CHIP RASPBERRY BANANA MUFFINS (bitter çikolata parçacikli, frambuaz ve muzlu muffinler)

Malzemeler:
- 75 gr tereyagi (oda isisinda)
- 1 s.b. esmer seker
- 2 adet büyük boy yumurta (oda isisinda)
- 80 gr yogurt (sulu olmamali)
- 4 adet çok olmus muz (yumusamis, kahverengine donusmus)
- 1 t.k. vanilya ekstresi
- 2 s.b. un
- 1 t.k. karbonat
- 1/2 ç.k. tuz
- 1 ç.k. tarçin
- 1 ç.b. bitter çikolata parçaciklari
- 1 s.b. dondurulmus frambuaz
- 1 y.k. un

Hazirlanisi:
1) Firini önceden 180 dereceye ayarlayip isitin
2) Bir kabin içine esmer sekeri ve tereyagini alip (elektrikli çirpacak veya standmixer ile) 3-5 dakika kadar çirpin. Tek tek yumurtalari ilave edip çirpma islemine devam edin
3) Daha sonra vanilya ekstresini, yogurdu, püre haline gelmis muzlari da ekleyip 1 dakika kadar daha çirpin
4) Ayri bir kabin içine unu, karbonati, tuzu ve tarçini eleyin
5) Bir kasenin içine dondurulmus frambuazi ve 1 kasik unu alip karistirin
6) Unlu karisimi sivi karisima 2 kerede ilave edip her defasinda 30 saniye kadar çirpin
7) Üzerine çikolata parçaciklarini ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
8) Son olarak üzerine frambuazlari da ilave edin ve spatulayla biraz karistirdiktan sonra hamuru önceden hazirlanmis muffin kaliplarina bölüstürün ve pismeleri için önceden isittiginiz firina verin

NOT: Bu hamurdan yaklasik 20-22 adet muffin çikacaktir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder