- 1/2 s.b. tereyagi
- 1 s.b. toz seker
- 1 adet yumurta
- 1 ç.k. vanilya ekstresi
- 3 s.b. un
- 1/2 ç.k. karbonat
- 1/2 ç.k. tuz
- 1/4 s.b. krema
- 3/4 s.b. damla çikolata (bitter olmali)
Hazirlanisi:
1) Sekeri ve unu bir kaba alip krema haline gelene kadar çirpin
2) Üzerine yumurtayi, kremayi ve vanilyayi ilave edin
3) Unu ve karbonati eleyerek ekleyip yumusak bir kurabiye hamuru elde edin
4) Damla çikolatayi da katip hamuru tüm malzemeler birbirine karisacak sekilde yogurun
5) Elde ettiginiz kurabiye hamurunu 2 esit parçaya bölüp rulo haline getirin ve streç filme sarip derin donduruca yaklasik 1 saat bekletin
6) Donmus hamuru 0,5 cm kalinliginda kesip yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin ve önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda 9-11 dakika kadar pisirin
NOT: Kurabiyeler firindan çikarildiktan kisa bir süre sonra sertlesip kivam alacaktir, o yüzden yanana kadar firinda tutmayin. Altlarinin pembelesmesi yeterli olacaktir.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder