Malzemeler:
*Hamur için:
- 500 gr bugday unu
- 285-300 ml ilik su
- 10 gr yas maya
- 9 gr tuz
*Üzeri için:
- 250 gr kurutulmus domates (yagda bekletilmis olanlardan, tarifini daha önce sizlerle paylasmistik)
- 30 gr baharatli yag (kurutulmus domateslerin bekletildigi yag)
- 160 gr küp küp kesilmis mozzarella
- 2 gr kiyilmis taze feslegen yapragi
- 2 gr kuru keklikotu ( = oregano)
Hazirlanisi:
1) Büyük bir yogurma kabinin içine unu alip ortasina bir havuz açin. Havuzun içine yas mayayi ve ilik suyu ekleyin. Disina da tuzu serpip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun. Yogurulmus hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtün ve 20 dakika mayalanmaya birakin
2) Mayalanan hamurun gazini alip 50'ser gramlik bezelere bölün ve üzerlerini bir bezle örtüp tekrar 20 dakika mayalanmaya birakin
3) Ikinci kez mayalanan bezeleri teker teker 10-12 cm çapinda açip yagli kagit ile kaplanmis tepsiye alin ve üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 60 dakika mayalanmaya birakin
4) Üçüncü kez mayalanan hamurlarin üzerlerine bir firça yardimiyla baharatli yag sürüp baharatlari serpin. Küp küp dogranmis domatesleri ve mozzarellayi da ilave ettikten sonra önceden isitilmis 230 derecelik firinda 5-8 dakika kadar pisirin ve ilik servis edin
NOT: Manaïche hamurlarini çok fazla pisirip karartmayin, bu tarifin özelligi hamurlarin oldukça beyaz görünmesidir.
Afiyet olsun :)
15 Ağustos 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder