12 Ağustos 2015 Çarşamba

CHILI SOSLU TAVUK

Malzemeler:
- 4 adet iri parça tavuk gögsü
- 3 y.k. chili sosu
- 2 y.k. soya sosu
- 1 t.k. ras-el-hanout
- 1 y.k. sriracha sosu
- Karabiber
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 t.k. kekik
- 3 y.k. ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin
2) Tavuklari ekleyip herseyi harmanlayin ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
3) Kapakli bir tencereyi önceden isitin ve içine tavuklari sosuyla birlikte ekleyip kisik ateste üzeri kapali bir sekilde pismeye birakin
4) Tavuklarin her iki kismini iyice pisirdikten sonra üzerine kiyilmis maydanoz ve nane serpip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder