15 Ağustos 2015 Cumartesi

AGUSTOS TATLISI

Malzemeler:
*Tabani için:
- 200 gr yulafli bisküvi
- 70 gr tereyagi

*Elmali harç için:
- 4 adet yesil elma
- 3 y.k. esmer seker
- 1 ç.b. kuru üzüm
- 1 ç.k. tarçin

*Muhallebi için:
- 700 ml süt
- 4,5 y.k. toz seker
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 5 y.k. irmik

Hazirlanisi:
*Tabani için: yulafli bisküvileri robottan geçirin ve eritilmis yag ile karistirin. Bu karisimi cam firin kabina yayip üzerine iyice bastirin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda 8-10 dakika kadar pisirin. Tabani firindan çikardiktan sonra sogumaya birakin.

*Elmali harç için: elmalari soyup bir tavaya rendeleyin ve üzerine kalan malzemeleri ekleyip suyunu çekene kadar pisirin. Harci soguduktan sonra sogumus olan bisküvi tabaninin üzerine yayin.

*Muhallebi için: bütün malzemeleri bir tencereye alin ve yüksek ateste karistirarak kalinlasip üzeri göz göz olana kadar pisirin. Muhallebiyi atesten aldiktan sonra elmali harcin üzerine yayip tatliyi sogumaya birakin.

NOT: Tatliyi buzdolabinda muhafaza edin ve mutlaka soguk servis edin!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder