Malzemeler:
• 250 gr margarin
• 5 adet yumurta
• 14 y.k. un
• 1 s.b. șeker
• 1 paket kabartma tozu
• 4 paket vanilya șekeri
• ½ ç.b. süt
• 1 y.k. kakao
• Kek kalıbını yağlamak için margarin
Hazirlanisi:
Yumurtaların sarılarını bir kaba, aklarını bașka bir kaba alın. Yumurta aklarını bir mikser yardımıyla kar haline getirin. Daha sonra sarıların üzerine margarini ekleyin ve mikserle çırpmaya bașlayın. 1 dakika çırptıktan sonra toz șekeri, vanilya șekerini ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunuda kattıktan sonra unu iyice yedirene kadar çırpın. Son olarak kar haline getirmiș olduğunuz aklarıda ekleyin ve mikserle en fazla 1 dakika çırpın. 1 dakikayı geçirmeyin, aksi taktirde kekiniz pișerken kalıbından tașar ve yanar. Kek hamurunu yağlanmıș kalıba dökün ve üzerine kakaoyu serptikten sonra önceden ısıtılmıș fırına verin.
NOT: İsteğe göre içine ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan halamiza çok tesekkür ediyoruz! *
14 Ağustos 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder