Malzemeler:
- 375 gr un
- 15 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 150 ml su
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarisi
- 10 gr tuz
- 3 y.k. zeytinyagi
*Üzeri için:
- 1 adet (çirpilmis) yumurta
- Susam
- Hashas
Hazirlanisi:
1) Bir yogurma kabinin içine unu alip ortasina bir havuz açin. Havuzun içine yumurtalari, mayayi ve suyu ekleyin. Havuzun dis kismina toz sekeri ve tuzu serptikten sonra güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar bütün malzemeleri yogurun. Homojen bir hamur elde ettikten sonra zeytinyagini ekleyin ve bir kaç dakika daha yogurun
2) Yogurulmus ekmek hamurunu top haline getirip kabinizin üzerini bir bezle örtüp hamuru 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini alip 6 esit bezeye bölün. Her bezeyi 30 – 35 cm uzunlugunda sosis sekline getirin
4) 3’erli hamur parçalarindan 2 adet örgü ekmek yapin. Ekmekleri önceden yagli kagitla kaplanmis tepsiye alin ve üzerlerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
5) Mayalanan ekmeklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürün ve dilediginiz gibi süsledikten sonra önceden isitilmis 180 derecelik firinda 25 dakika pisirin
Afiyet olsun :)
5 Ağustos 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder