Malzemeler:
- 500 gr un
- 30 gr yas maya
- 60 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 220 ml ilik süt
- 50 gr tereyagi (oda isisinda)
- 1 ç.k. tuz
- Istege göre damla çikolata
*Üzeri için: çirpilmis 1 adet yumurta
Hazirlanisi:
1) Unu büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina havuz açin. Havuzun ortasina yas mayayi ufalayip yumurtayi kirin. Havuzun dis kismina toz sekeri, tuzu ve minik parçalara bölünmüs tereyagini serpin
2) Ilik sütü mayanin üzerine döküp yavas yavas yogurma islemine baslayin
3) Iyice yogurulmus olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamurun fazla gazini alip 80 gramlik bezelere bölün ve yuvarlayip 10 dakika tezgahta dinlendirin
5) Dinlenen hamuru dilediginiz gibi sekillendirip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alin
6) Cöreklerin üzerini tekrar bezle örtüp bu kez 1 saat kadar oda isisinda mayalanmaya birakin
7) Ikinci kez mayalanan çöreklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 210 derecelik firinda yaklasik 15 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
27 Mart 2016 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder