Malzemeler:
- 2 kg domates salçasi
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- Tuz
Hazirlanisi:
Salçayi kavuracaginiz tepsiyi biraz yaglayin ve üzerine salçayi yayin. Biraz tuz serptikten sonra üzerine 2-3 y.k. sivi yag gezdirip firina verin. Her 7 dakikada bir tepsiyi firindan alip salçayi karistirin ve üzerine tekrar yag gezdirip firinlayin. Bu islemi salçaniz dilediginiz koyuluga gelene kadar tekrarlayin. Firindan çikardiginiz salçayi sogumaya birakin. Soguk salçayi saklama kabina aldiktan sonra üzerine yag gezdirin ve buzdolabinda muhafaza edin.
NOT: Salçayi bu sekilde kavurdugunuzda hem daha lezzetli oluyor hemde tüketim süresi uzamis oluyor. Üzerine gezdireceginiz yag hava alip küflenmesini engelliyor.
Afiyet olsun :)
19 Mart 2016 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder