21 Mart 2016 Pazartesi

PISTACHIO PUMPKIN CAKE WITH PUMPKIN SEED GLAZE (fistikli balkabakli kek, kabak çekirdegi süslemeli)

Malzemeler:
- 1 + 1/2 cup un (= kek unu)
- 1 ç.k. kabartma tozu
- 1,5 ç.k. tarçin
- 1 ç.k. karbonat
- Bir çimdik tuz
- Bir çimdik muskat cevizi rendesi
- 1 + 1/4 cup tuzsuz tereyagi (oda isisinda)
- 1 + 1/2 cup esmer seker
- 3/4 cup seker kamisi sekeri ( = pure cane sugar)
- 3 adet yumurta
- 1 cup balkabagi püresi
- 1/2 cup kiyilmis antep fistigi
- 1/2 cup kurutulmus üzüm

*Üzeri için:
- 2/3 cup süt
- 1 + 1/4 cup pudra sekeri
- Kabak çekirdegi

Hazirlanisi:
1) Firini 175 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Bütün kuru malzemeleri büyük bir kabin içine alip çirpacakla karistirin
3) Ayri bir kasenin içine tereyagini ve sekerleri alip krema haline gelene kadar mixerleyin
4) Üzerine teker teker yumurtalari ilave edip mixerleme islemine devam edin
5) Kuru malzemeleri bu karisima ekleyin ve hepsi iyice birbirine karisina kadar mixerleyin
6) Son olarak balkabagi püresini, kiyilmis fistiklari ve kuru üzümleri de ilave edip bir spatula yardimiyla karistirin
7) Hazir olan kek hamurunu önceden yaglanmis kek kalibina döküp önceden isitilmis firinda 50-60 dakika kadar pisirin
8) Pisen keki tamamen sogutun
9) Üzeri için bir kasenin içinde sütü pudra sekeri ile karistirin ve kekin üzerine yayin. Istege göre kabak çekirdekleriyle süsleyip soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder