26 Mart 2016 Cumartesi

MOUSSAKA (Yunan usulü)

Malzemeler:
- 2 adet patates
- 2 adet patlican
- Kizartmak için ayçiçek yagi

*Kiymali sos için:
- 300 gr (yagsiz dana) kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet kirmizi biber
- 1 adet havuç
- 1 dis sarimsak
- 1 dal kereviz sapi
- 200 ml domates suyu
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Karabiber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. aci salça
- 1-1,5 adet kesme seker
- Bir tutam taze maydanoz

*Bechamel sosu için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. un
- 1,5 s.b. süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat cevizi

*Üzeri için: 200 gr rendelenmis kasar peyniri

Hazirlanisi:
1) Patlicanlari 1 cm kalinliginda, patatesleri ise biraz daha ince kesip kizgin yagda kizartin
2) Bir tavada küp seklinde dogranmis sogani, biberi, havucu ve kereviz sapini yumusayana kadar kavurun. Üzerine kiymayi ekleyin ve kavurmaya devam edin
3) Sarimsagi, baharatlari ve domates suyunu ilave edip kisik ateste 5 dakika kadar kaynatip kalinlasmasini saglayin. Hazir olan sosu atesten alin
4) Bechamel sosu için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirpin. Kaynayip üzeri göz göz olunca atesten alin
5) Firin tepsisine önce patateslerin yarisini üzerinede patlicanlarin yarisini dizin
6) Kiymali sosun yarisini üzerine yayip ayni islemi bir kat daha uygulayip bütün malzemeleri bitirin
7) Üzerine bechamel sosunu yayip rendelenmis kasar peyniri serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder