Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patlican
- 6 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
*Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
*Üzeri için: dilimlenmis domates
*Pisirmek için: sicak su (ve tuz)
Hazirlanisi:
1) Patatesleri ve patlicanlari kizartip bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2) Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3) Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4) Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5) Pisireceginiz bir firin kabina önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin
6) Dilimlenmis domateslerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
Afiyet olsun :)
16 Mart 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder