Malzemeler:
• 1 y.k. margarin
• 2 y.k. sıvı yağ
• 2 adet havuç
• 1 y.k. un
• 1 s.b. süt
• 2 s.b. sıcak su
• 1 s.b. tavuk suyu
• Tuz
• Bir tutam taze veya kuru maydanoz (isteğe göre)
Hazirlanisi:
Bir tencerede margarini eritin ve sıvı yağ ekleyin. Margarin eridikten sonra içine un katın ve biraz kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra içine rendelenmiș havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. İçine sütü, tavuk suyunu ve sıcak suyu ilave ettikten sonra çırpmaya bașlayın. Kaynamaya bașladığında tuzunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra altını kısın ve yaklașık 15 dakika daha kaynatın. Altını kapattıktan sonra biraz karıștırın ve isteğe göre kıyılmıș maydanoz ile tatlandırıp servis edin.
Afiyet olsun :)
2 Mart 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder