Malzemeler:
• 500 gr ıspanak
• Hașlamak için su
• 2 y.k. margarin
• 3 y.k. un
• Muskat cevizi rendesi (isteğe göre)
• Karabiber
• Tuz
• 1 kg yoğurt
Hazirlanisi:
Ispanakları iyice yıkayın ve iri iri doğrayın. Doğranmıș ıspanakları bir tencereye alıp biraz hașlayın. Hașlanmıș ıspanakları süzün ve ayrı bir tencereye margarini alıp erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra unu ilave edip kavurmaya bașlayın. Yaklașık 3 dakika kavurduktan sonra hașlanmıș ıspanakları ekleyin ve 2 dakika daha kavurup altını kapatın. Muskat cevizi rendesi, karabiber ve tuzla tatlandırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine yoğurdunu katıp iyice karıștırın ve servis edin.
NOT: Istege göre yogurduna 1 dis rendelenmis sarimsak ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
23 Mart 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder