Malzemeler:
- 1 adet lahana
*Içi için:
- 1 kupa pirinç
- 1 kase lahana tursusu
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. biber salçasi
- 300 gr dana kiyma
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz
- Karabiber
*Pisirmek için:
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 y.k. domates salçasi
- Sicak su
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Lahananin yapraklarini ayirip damar kisimlarini kesin ve suda sarilabilecek kivama gelene kadar haslayin
2) Ayri bir kabin içinde iç harci için bütün malzemeleri çigden karistirin
3) Haslanan lahanalari iç harciyla sarin (yaprak sarmasi gibi!) ve genis tabanli bir tencereye dizin
4) Üzerini bir tabakla örtüp ayçiçek yagi gezdirin
5) Ayri bir kasede salçayi ve tuzlu sebze çesnisini sicak suda açin
6) Salçayi suyu da tencereye aktarin (lahanalarin üzerini geçecek kadar) ve kaynamaya birakin
Afiyet olsun :)
3 Mart 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder