11 Mart 2016 Cuma

TARCINLI KIYMALI BÖREK

Malzemeler:
*Hamur için:
- 1 kg un
- 1 y.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Iç harci için:
- 8 adet sogan
- 500 gr yagsiz kiyma
- 1 s.b. kus üzümü
- 1 y.k. tarçin
- 1,5 y.k. yeni bahar
- Karabiber
- Tuz
- Ayçiçek yagi

*Üzeri için:
- Ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Iç harci için bir tavaya ayçiçek yagini ekleyip küpler halinde dogranmis soganlari ilave edip soteleyin. Üzerine kiymayi ekleyip soteleme islemine devam edin. Ardindan ilik suda bekletilmis ve süzülmüs kus üzümlerini ekleyin. Baharatlar ile tatlandirdiktan sonra altini kapatip sogumaya birakin
2) Hamur için bir kabin içine unu alin ve tuzu ekleyin. Üzerine yavas yavas ilik su ekleyerek yumusak bir hamur elde edin. Daha sonra hamuru yaklasik 20 adet ceviz büyüklügünde parçalara bölün. Bütün parçalari bir kahve fincani tabagi büyüklügünde açin ve ilk 15 parçanin aralarini yaglayarak üst üste koyun. Elde etmis oldugunuz yufkayi tepsi büyüklügünde açtiktan sonra yaglanmis tepsiye alin
3) Üzerine harcini yayin ve diger 5 adet yufkayi da yaglayarak üst üste koyup ayni sekilde açin. Bu hamuru da tepsiye aldiktan sonra hamurun kenarlarini alttan alarak üst kata dogru kaylatin
4) Son olarak böregin üzerine yag gezdirin ve önceden isitilmis 190 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
5) Böregi firindan çikardiktan sonra en az 20 dakika kadar dinlendirin ve ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder