5 Mart 2016 Cumartesi

PASTANE POGACASI

Malzemeler:
- 1 kg un
- 400 gr tereyagi
- 3 adet yumurta
- 200 ml ilik su
- 25 gr tuz
- 50 gr toz seker
- 40 gr yas maya

*Içi için:
- 250 gr kiyma
- 2 adet sogan
- ¼ adet maydanoz

*Üzeri için: yumurta sarisi

Hazirlanisi:
1) Tüm malzemeleri bir kabin içine alip karistirin ve biraz sert bir hamur elde edene kadar yogurun
2) Esit parçalara bölüp yuvarlayin ve 10 dakika dinlendirip üzerlerine bastirin
3) Iç harcini bölüstürüp avuç içi ile bastirarak kapatin ve tekrar yuvarlak elde edin
4) Pogaçalari 1 saat 30 dakika mayalandirin
5) Üzerlerine yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin

NOT: Pogaçalarinizi sade veya peynirli de yapabilirsiniz.

NOT: Pogaçalariniz ertesi gün daha da lezzetli olacaktir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder