Malzemeler:
Et için:
- 1 kg kontrafile
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz, karabiber
Taze soganli dereotlu pilav icin:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 8 dal taze sogan
- 1/8 demet dereotu
- Tuzlu sebze cesnisi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 8 dal taze sogan
- 1/8 demet dereotu
- Tuzlu sebze cesnisi
Kremali mantar sosu icin:
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi un
- 200 ml krema
- 300 ml süt
- Bolca karabiber
- Tuz
- 150 gr konserve mantar/ taze mantar (sotelenmis)
Hazirlanisi:
1. Et için etleri tuz ve karabiberle tatlandirip sicak tavada kizartin
2. Her bir tarafini 2 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
3. Pilav icin pilav tenceresine ayçiçek yagini, ince dogranmis soganlarini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
4. Sebze suyu ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
4. Sebze suyu ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Ince kiyilmis dereotunu katip demlenmeye birakin
6. Sos için unu yagda kavurun
7. Un kokusu ciktiktan sonra krema ve sütü ekleyip cirparak sosun kalinlasmasini saglayin
8. Kivam alan sosa mantarlari ve baharatlari katip 5 dakika pisirip altini kapatin
9. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edinAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder