5 Nisan 2023 Çarşamba

ANANASLI TAVUK SIS YANINDA FIRINDA PATATES VE BRÜKSEL LAHANASI



Malzemeler:
Tavuk sis icin:
Marine icin:
- 500 gr tavuk gögsü
- 1 kg tavuk kalca
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 çay kasigi nane
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay kasigi kirmizi toz biber
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber

Sisler icin:
- 1 adet ananas
- 2 adet sogan
- Cöp sis

Firinda patatesler icin:
- 1 kg patates
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber

Brüksel lahanasi icin:
- 400 gr brüksel lahanasi
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz 
- Karabiber

Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker

Hazirlanisi:
1. Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Marine edilmis tavuklari ananas ve sogan dilimleriyle sise dizin
5. Tavuk sisleri firin tepsisine dizip önceden isitilmis 220 derecelik firinda pisirin ve sicak servis edin

1. Patatesleri elma dilimi dograyip yag, tuz ve karabiberle karistirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin

1. Brüksel lahanalari icin lahanalari al dente haslayip soguk suya alin
2. Blench ettikten sonra ortadan bölüp zeytinyagi ve baharatlarla tavada soteleyin

1. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin
2. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
3. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin

1. Bütün yemekleri hazirladiktan sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder