Malzemeler:
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber
- 250 gr haslanmis makarna
- 100 gr kasar peyniri
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber
- 250 gr haslanmis makarna
- 100 gr kasar peyniri
- 1 demet ispanak
Hazirlanisi:
1. Ispanaklari temizleyip zeytinyaginda soteleyin ve sogumaya birakin
1. Ispanaklari temizleyip zeytinyaginda soteleyin ve sogumaya birakin
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip sosu çirparak kalinlasana kadar kaynatin
4. Hazir olan sosu atesten alin, içine haslanmis burgu makarnayi ve sotelenmis ispanaklari katip karistirin ve isiya dayanikli cam kaba aktarin
5. Üzerine rendelenmis kasar peynirini serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 15 dk kadar pisirin
6. Firin makarnanin üzeri kizarinca firindan alip biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
3. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip sosu çirparak kalinlasana kadar kaynatin
4. Hazir olan sosu atesten alin, içine haslanmis burgu makarnayi ve sotelenmis ispanaklari katip karistirin ve isiya dayanikli cam kaba aktarin
5. Üzerine rendelenmis kasar peynirini serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 15 dk kadar pisirin
6. Firin makarnanin üzeri kizarinca firindan alip biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder