Malzemeler:
Bbq soslu sebzeli et icin:
- 500 gr dana eti
- 250 gr brokoli
- 1 adet havuç
- 3 adet carliston biberi
- 1 adet kirmizi California biberi
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 adet havuç
- 3 adet carliston biberi
- 1 adet kirmizi California biberi
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- Tuz, karabiber, kekik
Kasarli patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 200 gr kasar peyniri (rendelenmis)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin
1. Dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin
6. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Hazir olan patates püresini bbq soslu sebzeli etle birlikte sicak servis edinAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder