Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 250 gr dana kiyma
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
- 3 adet kabak
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 250 gr dana kiyma
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber
Sosu için:
- 1,5 su bardagi sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 1,5 su bardagi sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
Yasmin pirincinden pilav icin:
- 1 kupa yasmin pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- 1 kupa yasmin pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberleri, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun. Son olarak kabak kayiklarinin üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
5. Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pilav icin 2 kupa suyu tuzla beraber bir tencereye alip kaynatin
7. Kaynamaya baslayan suya yikanmis yasmin piricini ekleyip kisik ateste pismeye birakin
8. Pirincler suyunu cektiginde altini kapatin ve ortasina tereyagini koyup demlenmeye birakin
9. Hazir olan kiymali kabak kayiklarini firindan aldiktan sonra biraz dinlendirin ve yasmin pirinc pilaviyla sicak servis edin
1. Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberleri, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun. Son olarak kabak kayiklarinin üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
5. Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pilav icin 2 kupa suyu tuzla beraber bir tencereye alip kaynatin
7. Kaynamaya baslayan suya yikanmis yasmin piricini ekleyip kisik ateste pismeye birakin
8. Pirincler suyunu cektiginde altini kapatin ve ortasina tereyagini koyup demlenmeye birakin
9. Hazir olan kiymali kabak kayiklarini firindan aldiktan sonra biraz dinlendirin ve yasmin pirinc pilaviyla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder