Malzemeler:
- 250 gr tereyagi
- 250 gr tereyagi
- 2 adet yumurta (1 adet sarisi üzeri icin)
- 150 gr pudra sekeri
- 1 su bardagi irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
Serbet için:
- 800 gr toz seker
- 800 ml su
- 1 tatli kasigi limon suyu
- 800 gr toz seker
- 800 ml su
- 1 tatli kasigi limon suyu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi
- Findik
- 1 adet yumurta sarisi
- Findik
Hazirlanisi:
1. Serbet için bütün malzemeleri tencereye alip kaynatin (7-8 dakika) ve kenara alin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip ele yapismayan, kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
1. Serbet için bütün malzemeleri tencereye alip kaynatin (7-8 dakika) ve kenara alin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip ele yapismayan, kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamurdan 40 gramlik parçalar koparip yuvarlayin ve üzerlerine biraz bastirip firin tepsisine dizin
4. Sekerparelerin üzerlerine birer adet findik yerlestirin, yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
5. Tatli nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Soguk serbeti sicak tatlinin üzerine dökün (firindan 2 dakika cikarttiktan sonra) ve en az 1 gece dinlendirdikten sonra servis edin
4. Sekerparelerin üzerlerine birer adet findik yerlestirin, yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
5. Tatli nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Soguk serbeti sicak tatlinin üzerine dökün (firindan 2 dakika cikarttiktan sonra) ve en az 1 gece dinlendirdikten sonra servis edin
Not: bu tariften ortalama 26-27 adet cikiyor
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder