Malzemeler:
- 400 ml ilik su
- 400 ml ilik su
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi toz seker
- 550 gr un
Arasi için:
- 150 gr tereyagi
- 150 gr tereyagi
- 50 ml aycicekyagi
Hazirlanisi:
1. Yogurma kabina bütün malzemleri alip yogurun ve yumusak bir hamur elde edin
2. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 30 dakika dinlenmeye birakin
3. Dinlenen hamuru mandalina büyüklügünde yani 9 esit bezelere bölün
4. Bezeleri teker teker hafif unlu tezgahta ince bir yufka elde edecek sekilde açin
1. Yogurma kabina bütün malzemleri alip yogurun ve yumusak bir hamur elde edin
2. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 30 dakika dinlenmeye birakin
3. Dinlenen hamuru mandalina büyüklügünde yani 9 esit bezelere bölün
4. Bezeleri teker teker hafif unlu tezgahta ince bir yufka elde edecek sekilde açin
5. Üzerine 2’ser yemek kasigi tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürün. Bu asamada yagi az kullanmayin!
6. Yufkayi rulo olacak sekilde sarin ve gül seklini alacak sekilde dolayin
6. Yufkayi rulo olacak sekilde sarin ve gül seklini alacak sekilde dolayin
7. Üzerlerine tekrar bir miktar yag yaglayip tekrar 30 dakika dinlenmeye birakin
8. Dinlenen yagli hamurlari teker teker bir merdane yardimiyla yaklasik 0,5 cm kalinliginda olacak sekilde açin
9. Katmerleri kisik veya orta ateste her iki tarafi nar gibi kizarana kadar pisirin ve ilik servis edin
8. Dinlenen yagli hamurlari teker teker bir merdane yardimiyla yaklasik 0,5 cm kalinliginda olacak sekilde açin
9. Katmerleri kisik veya orta ateste her iki tarafi nar gibi kizarana kadar pisirin ve ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder