11 Haziran 2023 Pazar

DOMATES SOSLU SEBZELI KÖFTE YANINDA PATATES PÜRESI VE BASMATI PILAVI



Malzemeler:
Minik köfteler için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Köftenin sosu icin:
- 1 adet sogan
- 2 adet kapya biberi
- 2 adet carliston biberi
- 2 adet domates
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi kuru feslegen
- 1 cay kasigi toz seker
- Tuz
- Karabiber

Basmati pilavi için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa basmati pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz

Patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Ayri bir tavanin icinde ince dogranmis soganlari yagda soteleyin
5. Iri dogranmis biberleri, salcayi, domatesleri ve baharatlari katip kavurmaya devam edin
6. Bir cay bardagi su ekleyip kaynatin ve pisen köfteleri ekleyip altini kapatin
7. Basmati pilavi için bir tavanin içine yaglari alip eritin
8. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
9. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin
10. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, karistirin ve kapatip demlenmeye birakin
11. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
12. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
13. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder