Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 2 adet carliston biber
- 4 adet patlican
- 2 adet carliston biber
Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kasigi nane
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi toz biber
- 1 tatli kasigi chili oil
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 cay bardagi su
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kasigi nane
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi toz biber
- 1 tatli kasigi chili oil
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 cay bardagi su
Sos için:
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 adet domates
- 2 su bardagi su
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi feslegen
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 adet domates
- 2 su bardagi su
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi feslegen
- Tuz
- Karabiber
Kasarli patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 200 gr kasar peyniri (rendelenmis)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve elde ettiginiz köfteyi 16 esit parcaya bölüp yuvarlayin
2. Ortalarindan hafif bastirip yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin ve tepsideki kalan yerlere iri dilimlenmis patlicanlari koyun
3. Üzerlerine aycicekyagi gezdirip önceden isitilmis 240°C derecelik firina verin
4. Sosu hazirlamak için ayri bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin
5. Pisen köfte ve patlicanlari sise dizip derin bir cam kaba yerlestirin ve üzerine sosu gezdirip tekrar firina verin
6. Firini açip ara sira bir kasikla üzerine sos gezdirin
1. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve elde ettiginiz köfteyi 16 esit parcaya bölüp yuvarlayin
2. Ortalarindan hafif bastirip yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin ve tepsideki kalan yerlere iri dilimlenmis patlicanlari koyun
3. Üzerlerine aycicekyagi gezdirip önceden isitilmis 240°C derecelik firina verin
4. Sosu hazirlamak için ayri bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin
5. Pisen köfte ve patlicanlari sise dizip derin bir cam kaba yerlestirin ve üzerine sosu gezdirip tekrar firina verin
6. Firini açip ara sira bir kasikla üzerine sos gezdirin
7. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
8. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
9. Sis köfteler sosunu cektikten sonra firindan alip 10 dakika dinlendirip patates püresiyle sicak servis edinAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder