20 Haziran 2023 Salı

KURU FASÜLYE YANINDA TAVUKLU BULGUR PILAVI VE CACIK



Malzemeler:
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi

Bulgur pilavi:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet tavuk gögüsü
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber

Cacik icin:
- 500 gr yogurt
- 4 adet salatalik
- 1 dis sarimsak
- Tuz, kuru nane
- Zeytinyagi

Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5.  Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ve minik dogranmis tavuklari ilave edip kavurun
6. Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
7. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
8. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
9. Cacik icin salataliklari rendeleyip bir kaba alin
10. Üzerine ezilmis sarimsagi, yogurdu ve baharatlari ilave edip karistirin
11. Cacigi servis tabagina alip üzerine bir miktar zeytinyagi gezdirin
12. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilav ve cacikla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder