Malzemeler:
Köfteli barbunya icin:
Köfteli barbunya icin:
- 750 gr (dondurulmus) barbunya
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet cariston biberi
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
Köfte için:
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
Sehriyeli bulgur pilavi icin:
- 1/2 çay bardagi tel sehriye
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Yemek için sogani, havucu, biberleri ve patatesi dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve barbunyalari ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, yemege ekleyin
5. Barbunya yemegini kisik ateste pisirin
1. Yemek için sogani, havucu, biberleri ve patatesi dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve barbunyalari ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, yemege ekleyin
5. Barbunya yemegini kisik ateste pisirin
6. Sehriyeli bulgur pilavi için tel sehriyeyi zeytinyaginda bir miktar renk alana kadar kavurun, üzerine bulguru ve tereyagini ekleyip tereyagi eriyene adar kavurma islemine devam edin
7. Pilava sicak suyunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste pismeye birakin
8. Sehriyeli bulgur pilavini biraz dinlendirdikten sonra köfteli barbunya yemegi ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder