Malzemeler:
Etler icin:
- 400 gr dana antrikot
- 2 yemek kasigi yogurt
- 8 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi kekik
- 1 cay kasigi kirmizi biber
- 1 cay kasigi yenibahar
- Tuz
- Karabiber
Etler icin:
- 400 gr dana antrikot
- 2 yemek kasigi yogurt
- 8 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi kekik
- 1 cay kasigi kirmizi biber
- 1 cay kasigi yenibahar
- Tuz
- Karabiber
Kiyma icin:
- 400 gr yagsiz dana kiyma
- 2 adet rendelenmis sogan
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi karabiber
- 400 gr yagsiz dana kiyma
- 2 adet rendelenmis sogan
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi karabiber
Hazirlanisi:
1. Etleri ince ince dilimleyip diger malzemelerle karistirin ve üzerini örtüp buzdolabinda dinlenmeye birakin
2. Ayri bir kabin icine kiymayi ve diger malzemeleri alip yogurun
3. Tezgaha strec film acip 1 kat et harci 1 kat kiyma harci gelecek sekilde dizin ve strecle siki sarip 24 saat derin dondurucuda bekletin
4. Donmus olan dönerinizi ince ince dilimleyip yüksek ateste yagsiz tavada pisirin
5. Hazir olan dönerinizi salata malzemeleri, looksaus (tarifi blogda) ve patates kizartmasiyla sicak servis edin
1. Etleri ince ince dilimleyip diger malzemelerle karistirin ve üzerini örtüp buzdolabinda dinlenmeye birakin
2. Ayri bir kabin icine kiymayi ve diger malzemeleri alip yogurun
3. Tezgaha strec film acip 1 kat et harci 1 kat kiyma harci gelecek sekilde dizin ve strecle siki sarip 24 saat derin dondurucuda bekletin
4. Donmus olan dönerinizi ince ince dilimleyip yüksek ateste yagsiz tavada pisirin
5. Hazir olan dönerinizi salata malzemeleri, looksaus (tarifi blogda) ve patates kizartmasiyla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder