Malzemeler:
Tavuklu güvec icin:
Tavuklu güvec icin:
- 4 adet patlican
- 2 adet sivri biber
- 1 adet chili biberi
- 10 adet kücük sogan
- 2 adet domates
- 5 dis sarimsak
- 500 gram tavuk gögüsü
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su
- 2 adet sivri biber
- 1 adet chili biberi
- 10 adet kücük sogan
- 2 adet domates
- 5 dis sarimsak
- 500 gram tavuk gögüsü
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su
Havuclu mercimekli grecka icin:
- 1 kupa karabugday
- 1 adet sogan
- 2 adet rendelenmis havuc
- 1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- 2 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1. Güvec icin iri dogranmis tavuklari yagda kavurun ve üzerine soganlari ve sarimsaklari ekleyin
2. Salçalari ilave edip kavurmaya devam edin
3. Dilediginiz büyüklükte sebzeleri dograyip tencereye ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandirin
4. Üzerini gececek kadar su ilave edip kisik ateste pismeye birakin
1. Güvec icin iri dogranmis tavuklari yagda kavurun ve üzerine soganlari ve sarimsaklari ekleyin
2. Salçalari ilave edip kavurmaya devam edin
3. Dilediginiz büyüklükte sebzeleri dograyip tencereye ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandirin
4. Üzerini gececek kadar su ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5. Greçka için bir tavanin içinde karabugdaylari ve ince dogranmis sebzeleri alip yagda kavurun
6. Üzerine ezilmis sarimsaklari, haslanmis mercimekler, sicak suyu ve tuzu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
7. Karabugdaylar suyunu cektiginde altini kapatip demlenmeye birakin
8. Yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder