Malzemeler:
Etli sebzeli patlican kaseleri icin:
Etli sebzeli patlican kaseleri icin:
- 2 adet bostan patlican
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 300 gr kusbasi et
- 1 adet sogan
- 1 adet havuc
- 1 adet carliston biberi
- 1 adet domates
- 1 adet patates
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 cay kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su
- Kasar peyniri
Arpa sehriyeli pirinc pilavi icin:
- 1 kupa osmancik pirinç
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari pijama deseni verip ortadan bölün
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari pijama deseni verip ortadan bölün
2. Yaglayip ve tuzladiktan sonra yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizarana kadar pismeye birakin
3. Ayri bir tencerenin icinde eti tuz ve karabiberle tatlandirip kavurun
4. Üzerine sogani, biberi, havucu ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin
5. Salcalari, domatesi ve baharatlari kattiktan sonra sicak su ilave edip pismeye birakin
6. Etler ve sebzeler yumusadiginda pisen patlicanlari oyup icine etli sebzeli harctan doldurun
7. Bütün patlicanlari harcla doldurduktan sonra firin kabina alin ve üzerine tuzlu salcali sosundan gezdirip önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin
8. Ortalama 20 dakika pistikten sonra firini kapatip üzerine kasarlarini koyun ve sicak firinda 5 dakika erimesini bekleyin
9. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
10. Esmerlesince içine margarini veya tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
11. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
12. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
13. Pilav demlendikten sonra etli sebzeli patlican kaseleriyle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder