Malzemeler:
Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
Hazirlanisi:
1. Et icin eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
2. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
3. Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
4. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edin
5. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
6. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
8. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
9. Pilav biraz dinlendirdikten sonra kavurmayla birlikte sicak servis edin
1. Et icin eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
2. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
3. Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
4. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edin
5. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
6. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
8. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
9. Pilav biraz dinlendirdikten sonra kavurmayla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder