Malzemeler:
Köfteli bamya yemegi icin:
Köfteli bamya yemegi icin:
- 500 gr bamya
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 adet havuc
- 1 adet patates
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 adet limonun suyu
- 200 gr kiyma
- 1 adet patates
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 adet limonun suyu
- 200 gr kiyma
Sade bulgur pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 3 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfteli bamya icin yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis patatesi, havucu, domatesi, temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ve salçayi ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra, limon suyunu ve sicak suyu ekleyin
4. Kiymayi tuz ve karabiberle tatlandirip minik köfteler elde edin ve tencereye ekleyip kisik ateste pismeye birakin
1. Köfteli bamya icin yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis patatesi, havucu, domatesi, temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ve salçayi ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra, limon suyunu ve sicak suyu ekleyin
4. Kiymayi tuz ve karabiberle tatlandirip minik köfteler elde edin ve tencereye ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
6. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
7. Son olarak üzerini sicak suyunu, misiri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
8. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
9. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini köfteli bamya yemegi ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder