Malzemeler:
- 2 adet tavuk gögüsü
- 3 adet tavuk but (kemiksiz)
- 1 adet sogan
- 1 cay kasigi domates salcasi
- 1 cay kasigi biber salcasi
- 2 yemek kasigi yogurt
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 cay kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi kekik
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi pulbiber
- 2 adet tavuk gögüsü
- 3 adet tavuk but (kemiksiz)
- 1 adet sogan
- 1 cay kasigi domates salcasi
- 1 cay kasigi biber salcasi
- 2 yemek kasigi yogurt
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 cay kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi kekik
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi pulbiber
Hazirlanisi:
1. Sogani mutfak robotundan gecirip süzgecte süzün ve sogan suyunu bir kaba alin
2. Üzerine salcalari, yaglari ve baharatlari ekleyip karistirin
3. Incelttiginiz tavuk gögüslerini ve butlari ekleyip harmanlayin ve üzerini strec folya ile örtüp en az 2 saat buzdolabinda marine edin
4. Tezgaha yagli kagit acip 1 kat soslu gögüs 1 kat soslu but harci gelecek sekilde dizin ve siki sarin
5. Elde ettiginiz döneri tekrar alüminyum folyoya sarip 24 saat derin dondurucuda bekletin
6. Donmus olan dönerinizi ince ince dilimleyip yüksek ateste yagsiz tavada pisirin
7. Hazir olan dönerinizi salata malzemeleriyle tombik ekmeklerin icine yerlestirin ve sicak servis edin
1. Sogani mutfak robotundan gecirip süzgecte süzün ve sogan suyunu bir kaba alin
2. Üzerine salcalari, yaglari ve baharatlari ekleyip karistirin
3. Incelttiginiz tavuk gögüslerini ve butlari ekleyip harmanlayin ve üzerini strec folya ile örtüp en az 2 saat buzdolabinda marine edin
4. Tezgaha yagli kagit acip 1 kat soslu gögüs 1 kat soslu but harci gelecek sekilde dizin ve siki sarin
5. Elde ettiginiz döneri tekrar alüminyum folyoya sarip 24 saat derin dondurucuda bekletin
6. Donmus olan dönerinizi ince ince dilimleyip yüksek ateste yagsiz tavada pisirin
7. Hazir olan dönerinizi salata malzemeleriyle tombik ekmeklerin icine yerlestirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder