Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Biberli bulgur pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 adet kapya biberi
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Yogurtlu patlican icin:
- 4 adet közlenmis patlican
- 1 dis sarimsak
- 500 gr yogurt
- Tuz
- 4 adet közlenmis patlican
- 1 dis sarimsak
- 500 gr yogurt
- Tuz
Domates sosu icin:
- 4 adet domates
- 1 adet kirmizi sogan
- 2 dis sarimsak
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 cay kasigi feslegen
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya firnda pisirin
9. Üzerine yogurdu, ezilmis sarimsagi ve tuzu katip karistirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya firnda pisirin
4. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ve biberleri ilave edip kavurun
5. Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
6. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
7. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
8. Yogurtlu patlican icin patlicanlari soyup minik dograyin ve bir kaba alin9. Üzerine yogurdu, ezilmis sarimsagi ve tuzu katip karistirin
10. Domates sos icin bir tencerede ince dogranmis soganlari ve sarimsakli yagda soteleyin
11. Salcayi ve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin
12. Sekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip domatesler suyunu cekene kadar pisirmeye devam edin
13. Domatesler suyunu cektiginde robottan gecirip feslegen ekleyin
14. Hazir olan yemekleri dilediginiz gibi tabaklayip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder