1 Temmuz 2023 Cumartesi

ANNE KÖFTESI YANINDA PATLICAN YOGURTLAMASI VE PILAV



Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Yasmin pirincinden pilav icin:
- 1 kupa yasmin pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Yogurtlu patlican icin:
- 4 adet közlenmis patlican
- 1 dis sarimsak
- 500 gr yogurt
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Pilav icin 2 kupa suyu tuzla beraber bir tencereye alip kaynatin
5. Kaynamaya baslayan suya yikanmis yasmin piricini ekleyip kisik ateste pismeye birakin
6. Pirincler suyunu cektiginde altini kapatin ve ortasina tereyagini koyup demlenmeye birakin
7. Yogurtlu patlican icin patlicanlari soyup minik dograyin ve bir kaba alin
8. Üzerine yogurdu, ezilmis sarimsagi ve tuzu katip karistirin
9. Hazir olan yemekleri dilediginiz gibi tabaklayip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder