Malzemeler:
Zeytinyagli taze fasülye icin:
Zeytinyagli taze fasülye icin:
- 750 gr cali fasulye
- 1 adet büyük sogan
- 3 adet büyük domates
- 2 adet sarimsak
- 1 adet kesme seker
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
- Sicak su
- 1 adet büyük sogan
- 3 adet büyük domates
- 2 adet sarimsak
- 1 adet kesme seker
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
- Sicak su
Misirli bulgur pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 3 adet sogan
- 1 çay bardagi misir
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Zeytinyagli taze fasulye icin fasulyelerini temizleyip dilediginiz büyüklükte kesin
2. Tencereye sirasiyla yemeklik dogranmis sogan, fasulye, küp seklinde dogranmis domates olacak sekilde dizin
3. Bu islemi tüm sebzeler bitene kadar sirayla tekrarlayin
4. Son olarak üzerine ezilmis sarimsaklari, sekeri, tuzu, yagi, limon suyunu ve sicak suyu ilave edip pismeye birakin
1. Zeytinyagli taze fasulye icin fasulyelerini temizleyip dilediginiz büyüklükte kesin
2. Tencereye sirasiyla yemeklik dogranmis sogan, fasulye, küp seklinde dogranmis domates olacak sekilde dizin
3. Bu islemi tüm sebzeler bitene kadar sirayla tekrarlayin
4. Son olarak üzerine ezilmis sarimsaklari, sekeri, tuzu, yagi, limon suyunu ve sicak suyu ilave edip pismeye birakin
5. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
6. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
7. Son olarak üzerini sicak suyunu, misiri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
8. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
9. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini zeytinyagli fasulyeyle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder