Malzemeler:
Et için:
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
Et için:
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
Sebzeli bulgur pilavi icin:
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet charliston biberi
- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 kupa bulgur
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet charliston biberi
- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 kupa bulgur
- Tuz
- Karabiber
- 2 kupa sicak su
Hazirlanisi:
1. Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7. Sebzeli bulgur pilavi icin bir tencerede ince dogranmis biberleri ve havucu yagda soteleyin
8. Üzerine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin
9. Baharatlari ve sicak su ilave edip pismeye birakin
10. Bulgurlar suyunu cektikten sonra 10-15 dakika dinlenmeye birakin ve stoverij soslu kontrafile ile sicak servis edin
1. Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7. Sebzeli bulgur pilavi icin bir tencerede ince dogranmis biberleri ve havucu yagda soteleyin
8. Üzerine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin
9. Baharatlari ve sicak su ilave edip pismeye birakin
10. Bulgurlar suyunu cektikten sonra 10-15 dakika dinlenmeye birakin ve stoverij soslu kontrafile ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder