Malzemeler:
Bbq soslu et icin:
Bbq soslu et icin:
- 500 gr jülyen kesim dana eti
- 2 adet havuç
- 2 adet kirmizi kapya biberi
- 2 adet havuç
- 2 adet kirmizi kapya biberi
- 2 adet carliston biberi
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- Tuz, karabiber, kekik
Patatesli büryan icin:
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi sıvı yağ
- 1 yemek kasigi domates salçası
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 kupa tosya pirinc
- 3 kupa tavuk suyu
- Tuz
- Maydanoz
Hazirlanisi:
1. Bbq soslu et icin dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin
1. Bbq soslu et icin dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin
6. Patatesli büryan icin bir fırın tepsisine tereyagini ve sıvı yağ alıp üzerine patatesleri ve soğanları ekleyip kavurmaya bașlayın
7. Pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin
8. Domates salçasını ve kırmızı toz biberini katıp biraz karıștırın
9. Tavuk suyunu ve tuzu ekleyip fırına verin
10. Pirinçler suyunu çektikten ve üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp ve bbq soslu etle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder